Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΔΟΞΑ ΔΡΥΜΟΥ 2-0 (ποδοσφαιρο)

Περιγραφή Αγώνα
Με το δεξί ξεκίνησε η ομάδα του Κεραυνού Ωραιοκάστρου τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις για το 2011 συνεχίζοντας έτσι την καλή πορεία που κάνει φέτος στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ωραιοκάστρου πέρασε το εμπόδιο της Δόξας Δρυμού καθώς το Σάββατο το μεσημέρι την κέρδισε εντός έδρας με 2-0. Με αυτήν την νίκη έφτασε τους 21 βαθμούς και πλησίασε και άλλο στην κορυφή καθώς μείωσε την διαφορά στους τρείς πόντους από τον πρωτοπόρο Ποντιακό Πολυδενδρίου. Μπορεί ο Κεραυνός Ωραιοκάστρου να μην εντυπωσίασε με την εμφάνιση του αλλά κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη με την επανέναρξη του πρωταθλήματος ύστερα από μια διακοπή περίπου ενός μηνός για τις χριστουγεννιάτικες γιορτές. Κατάφερε να αποσπαστεί από τον τρίτο της βαθμολογίας με δυο βαθμούς. Ισοβαθμεί στην δεύτερη θέση με την ομάδα του Λευκοχωριακού έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι λιγότερο. Τώρα πλέον κοιτάει μπροστά, τον ποθητό στόχο που δεν είναι άλλος από την άνοδο του στην Α’ κατηγορία της Ε.Π.Σ.Μ. ύστερα από 5 χρόνια. Επίσης κρυφή ελπίδα όλων στο στρατόπεδο του Κεραυνού είναι αν μπορεί η άνοδος να συνδυαστεί και με την κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς η ομάδα δείχνει ότι το «έχει». Βέβαια είναι πολύ νωρίς να κάνουμε προβλέψεις καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ακόμα αλλά παρότι το κακό ξεκίνημα η ομάδα του Κεραυνού έχει ανακάμψει πολύ γρήγορα και έχει φτάσει τρεις βαθμούς από την κορυφή.

Α’ Ημίχρονο :
Επιτέλους είχαμε αγωνιστική δράση μετά σχεδόν από ένα μήνα και οι δύο ομάδες φρόντισαν να ανταμείψουν τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού γηπέδου. Οι γηπεδικές συνθήκες όπως και οι καιρικές ήταν πολύ καλές για να παιχθεί ποδόσφαιρο και οι ποδοσφαιριστές φρόντισαν να το δείξουν και μέσα το γήπεδο από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν κάπως νωθρό και από τις δυο ομάδες αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά τόσο ανέβαινε και οι απόδοση των παιχτών των δυο ομάδων. Η πρώτη καλή φάση ανήκε στην ομάδα του Κεραυνού και πιο συγκεκριμένα στο 14’ λεπτό ο Μπάμπης Παυλίδης σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενουμένων. Στο 23’ λεπτό η ομάδα Ωραιοκάστρου θα μπορούσε να είχε σκοράρει αν είχε και λίγο την τύχη με το μέρος της όταν ο αμυντικός Γιάννης Λόλας επιχείρησε να γεμίσει στην αντίπαλη περιοχή με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ, η μπάλα ξεγέλασε τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων έσκασε μπροστά του και στην συνέχεια προσέκρουσε στο δοκάρι στερώντας στον νεαρό αμυντικό ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς αλλά και στην ομάδα του το να την βάλει από νωρίς μπροστά στο σκορ. Ότι δεν κατάφερε ο Λόλας στο 23’ λεπτό το έκανε ο Μπάμπης Παυλίδης στο 32’ με τον έμπειρο κεντρικό μέσο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ριζόπουλου και την ασταθείς απόκρουση των αμυντικών του Δρυμού. Ο Παυλίδης βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και με ένα δυνατό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 και μεταφέροντας το άγχος στους φιλοξενουμένους. Από εκείνο το σημείο και μετά οι ποδοσφαιριστές του Δρυμού προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά η καλή μέρα των αμυντικών και η καλή παρουσία του τερματοφύλακα του Κεραυνού Βαγγέλη Καζαντζή δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να το πράξουν.

Β’ Ημίχρονο :
Στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν με την ομάδα της Δόξας Δρυμού να προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση όσο γίνεται πιο νωρίς στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι που ήταν καλά στημένοι δεν επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν στην εστία τους και σε τρείς περιπτώσεις που το κατάφεραν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων «φώναξε» παρόν. Πιο συγκεκριμένα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 55’ λεπτό όταν ο επιθετικός του Δρυμού Τσόκας βρέθηκε τετ α τετ με τον Καζαντζή αλλά το δυνατό πλασέ που επιχείρησε το εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων. Στο 60’ λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή και σε πολύ καλή θέση. Την εκτέλεση του την ανέλαβε ο Κοτσαμπάσης θέλοντας να στείλει την μπάλα απευθείας στα δίχτυα των γηπεδούχων αλλά ο Καζαντζής έπεσε στην δεξιά του γωνία και μπλόκαρε την μπάλα στερώντας ακόμη μια ευκαιρία για την ομάδα του Δρυμού. Στο 63’ λεπτό ο Χρήστος Μελεγγέλης βρέθηκε στην περιοχή των φιλοξενουμένων ύστερα από κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός έχοντας πλάτη στο τέρμα και την μπάλα στα πόδια του δέχθηκε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα από τον αμυντικό του Δρυμού Νέτσικα και ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Μηλιάδης έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι. Την εκτέλεση του την ανέλαβε ο Χαράλαμπος Μουστακίδης και με ένα εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0. Στο 84 και στο 87’ λεπτό η ομάδα του Κεραυνού Ωραιοκάστρου θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματα της αν και στις δυο διαδοχικές φάσεις ο Λευτέρης Μουμτζίδης που βρέθηκε σε θέση φόρ είχε την ψυχραιμία να τελειώσει την φάση και να πλασάρει σωστά. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους γηπεδούχους να παίρνουν μια πολύτιμη νίκη η οποία τους έφερε πιο κοντά στην κορυφή.

Ατομική απόδοση παιχτών:

 ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Για ακόμη ένα παιχνίδι βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα πραγματοποιώντας δυο πολύ καλές επεμβάσεις κρατώντας το μηδέν στην άμυνα του σε ένα σημείο όπου το σκορ ήταν εύθραυστο.

ΜΕΛΕΓΓΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο έμπειρος αμυντικός για ακόμη ένα παιχνίδι παρουσίασε τον καλό του εαυτό και την ηγετική του παρουσία στο κέντρο της άμυνας της ομάδος του. Κέρδισε και το πέναλτι για την ομάδα του με την εμπειρία που διαθέτει.

ΛΟΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Πολύ καλός και αυτός στα αμυντικά του καθήκοντα. Πήρε πολλές μονομαχίες στο ψηλό παιχνίδι και μάλιστα θα μπορούσε να είχε πετύχει και ένα πολύ όμορφο τέρμα αν είχε την τύχη με το μέρος του όταν γέμισε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή πίσω από το κέντρο.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
Πολύ καλός ο νεαρός αμυντικός. Δεν άφησε σχεδόν τίποτα να περάσει από την πλευρά του και δείχνει ότι με τις προπονήσεις καθημερινά ότι ανεβάζει στροφές.

ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
Εξίσου πολύ καλός και αυτός στα αμυντικά του καθήκοντα. Το μοναδικό μελανό σημείο στο παιχνίδι του ήταν ότι πήγαινε πολύ δυνατά στις φάσεις με αποτέλεσμα να δίνει πολλά φάουλ στους αντιπάλους.

ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Είναι ένας παίκτης με πολύ εμπειρία και το δείχνει κάθε φορά που αγωνίζεται. Βοήθησε πολύ στο χώρο του κέντρου κρατώντας την μπάλα όσο έπρεπε και όταν έπρεπε.

ΧΑΒΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Καλή εμφάνιση και για τον αμυντικό μέσο του Κεραυνού. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι αγωνίστηκε στα δεξιά του κέντρου και δείχνει ότι είναι ένας πολυσύνθετος παίκτης με εξαιρετική ψυχραιμία στο παιχνίδι του.

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
Ήταν ένας από τους καλύτερους του γηπέδου μαζί με τον Μεκεγγέλη και τον Καζαντζή. Πέτυχε ένα πολύ όμορφο και παλικαρίσιο τέρμα, έδωσε πολλές μάχες στο χώρο του κέντρου. Έτρεξε πολλά χιλιόμετρα δίνοντας βοήθειες σχεδόν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου.

ΜΠΕΚΙΡΑΙ ΤΟΛΙΑΝΟ
Μέτρια εμφάνιση θα λέγαμε για τον μέσο επιθετικό του Κεραυνού καθώς είχε μεταπτώσεις στην απόδοση του. Ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα, κατά την διάρκεια ανέβασε στροφές αλλά στο τέλος έπεσε και πάλι η απόδοση του χάνοντας μάλιστα και μια μοναδική ευκαιρία όταν βρέθηκε μόνος του με τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ και ενώ ο αντίπαλος του ήταν ήδη εξουδετερωμένος.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Φάνηκε να είναι κάπως επηρεασμένος από τον τραυματισμό που τον απασχολεί τον τελευταίο καιρό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσφέρει αυτά που θα ήθελε. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να δημιουργήσει κάποια ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα όσο αγωνίστηκε.

ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Πολύ καλή εμφάνιση από τον επιθετικό του Κεραυνού. Πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδος του. Κράτησε την μπάλα όσο έπρεπε ώστε να μπορέσει να δώσει χώρο στους συμπαίκτες του να γεμίσουν την περιοχή και να γίνουν απειλητικοί.


Αλλαγές :

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Τον ταλαιπωρούσε μια ίωση τις τελευταίες μέρες και φάνηκε να είναι επηρεασμένος. Πάντως έκανε και δυο ατομικές προσπάθειες που έδειξαν την κλάση που διαθέτη ο νεαρός μέσος.

ΜΟΥΜΤΖΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Θα μπορούσε να είχε και κάποιο τέρμα αν ήταν πολύ πιο ψύχραιμος στην τελική του προσπάθεια. Η γενικότερη του εμφάνιση ήταν πολύ καλή.

ΚΑΖΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Μπήκε σε ακόμη ένα παιχνίδι ως αλλαγή και έδειξε ότι διαθέτει πολύ καλά στοιχεία για το μέλλον. Πολύ δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες και δείχνει να μην φοβάται να βάλει το πόδι του στην φωτιά. Και η δική του εμφάνιση κρίνεται πολύ καλή και θετική. 
 
γράφει ο Βαγγέλης Καζατζης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: