Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πραγματοποιήθηκε με δυσκολία η εκδήλωση «Sail for Pink» 2013 στη Θεσσαλονίκη λόγο κακοκαρίας


Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μία εκστρατεία ιστιοφόρων, το «Sail for Pink», με σκοπό την αφύπνιση κατά του καρκίνου του μαστού, την ενημέρωση και την έμπνευση για δύναμη ζωής.
Την Κυριακή στον Θερμαϊκό αρμενίζαν σαράντα «ροζ» ιστιοφόρα μεταφέροντας το μήνυμα ότι
«Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί».
Το Sail for Pink διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού νομού Θεσσαλονίκης “Άλμα Ζωής”.
Ταυτόχρονα, μπροστά στον Λευκό Πύργο μικροί και μεγάλοι παρακολουθούσαν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, θέατρο δρόμου και κάνουν βόλτες στην παραμυθοχώρα.
Η προοπτική είναι να καθιερωθεί το «Sail for Pink» και να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, για να μυηθούν όλες οι γυναίκες στην πρόληψη για τη ζωή τους. Η πρόληψη και η διάγνωση μπορεί να οδηγήσουν σε ένα μέλλον με λιγότερους ή μηδενικούς καρκίνους.

Με μεγάλη δυσκολία πραγματοποιήθηκε  η προγραμματισμένη εκδήλωση μια και το μπουρίνι στις 11.00 δεν άφησε τους νέους ιστιοπλόους να δείξουν τις ικανότητες τους. Ο αέρας ήταν δυνατός και δεν επέτρεψε τα σκάφη να πλησιάσουν τους προσκεκλημένους στην προβλήτα μπροστά στο Λευκό Πύργο.
Παρ όλα δεν ακυρώθηκε τίποτα και η επίδειξη απο το ΝΟΘ, τη Σχολή του Θ. Μπαξεβάνη πραγματοποιήθηκε. Βέβαια δεν έλλειψαν και οι ζημιές, είδαμε μαίστρες να σκίζονται σε κλάσμα δευτερολέπτου ....απο το μπουρινάκι στο Θερμαικό.imageiwannidhs_mnm_2 ΦΩΤΟ: Το μήνυμα του Γιάννη Ιωαννίδη στον τοίχο του "Sail for pink"
Από το σημείο πέρασε και ο Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα. Δείτε το στη φωτογραφία του Thestival:

Δεν υπάρχουν σχόλια: