Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Νέστωρ Όσσας – Κεραυνός Ωραιοκάστρου 1-2

Νέστωρ Όσσας – Κεραυνός Ωραιοκάστρου 1-2
Ο Κεραυνός Ωραιοκάστρου κατάφερε να κερδίσει στο 93’ λεπτό του παιχνιδιού και να πάρει μια αγχωτική νίκη ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος του σκορ στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού πετυχαίνοντας το πρώτο τέρμα στο 88’ και το δεύτερο στο 93’ λεπτό του αγώνα. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητος καθώς ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος (έλαιο παγωνιάς και ακαταλληλότητας γηπέδου) και η «πολικές» θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή δεν επέτρεψαν στους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων ώστε να μπορέσουν να παίξουν όπως θέλουν και να προσφέρουν θέαμα. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι πως στις κερκίδες του γηπέδου δεν παρευρέθησαν κάτι περισσότερο από 10 οπαδούς των δυο ομάδων. Το παιχνίδι πάντως είχε σασπένς καθώς ο Κεραυνός Ωραιοκάστρου θέλησε να κάνει τα εύκολα δύσκολα παίζοντας με τη «φωτιά», μάλιστα κόντεψε να χάσει ένα παιχνίδι που στα χαρτιά φαινόταν εύκολο μιας και ο αντίπαλος είναι μια ομάδα που παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας και χωρίς να έχει πείσει κανέναν με την αγωνιστική της εικόνα πως μπορεί να πάρει το κάτι παραπάνω. Οι γηπεδούχοι τιμώρησαν την υπεροψία των παικτών του Κεραυνού Ωραιοκάστρου και με ένα γκολ στο 55΄λεπτό έκαναν τη ζωή των φιλοξενουμένων δύσκολη. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης όμως βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν καταφέρνοντας να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα με ένα εκπληκτικό τέρμα που πέτυχε ο Ανέστης Σημαιοφορίδης στο 88’ λεπτό σουτάροντας από το κέντρο πιάνοντας τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων ανέτοιμο με αποτέλεσμα να τον κρεμάσει και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι παίκτες του Ωραιοκάστρου έδειξαν ότι διαθέτουν την ποιότητα και την εμπειρία στο να γυρίσουν το παιχνίδι αποδεικνύοντας μάλιστα πως η ομάδα διαθέτει φέτος «μέταλλο» και ένα γκολ του Μπάμπη Παυλίδη πήρε μια σημαντική νίκη λυτρώνοντας τον Κεραυνό και αφιερώνοντας το τέρμα στους λιγοστούς αλλά «ηρωικούς» φιλάθλους που βρέθηκαν στην Όσσα για να στηρίξουν την ομάδα τους «αψηφώντας» το τσουχτερό κρύο. Οι παίκτες του Κεραυνού Ωραιοκάστρου κοιτάνε την επόμενη μέρα θέλοντας να ξεχάσουν το συντομότερο δυνατόν την εμφάνιση τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι κρατώντας μόνο το θετικό αποτέλεσμα και προετοιμάζονται για το τελευταίο παιχνίδι που θα δώσουν για το 2010 στο πρωτάθλημα εντός έδρας με την Δόξα Δρύμου θέλοντας να κλείσουν με ένα θετικό αποτέλεσμα την χρονιά.
 
Α’ Ημίχρονο:
Οι ομάδες μπήκαν «μουδιασμένες» στον αγωνιστικό χώρο καθώς ήταν εμφανές πως ήταν όλοι οι παίκτες επηρεασμένοι από την παγωνιά που επικρατούσε την ώρα του αγώνα με αποτέλεσμα τα πρώτα λεπτά οι πάσες δεν έβγαιναν όπως θα ήθελαν και οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά στις δυο εστίες. Στο 12’ λεπτό οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία των φιλοξενουμένων με μια στημένη φάση αλλά το γέμισμα που επιχείρησαν στην μεγάλη περιοχή δεν είχε θετική κατάληξη καθώς ο τερματοφύλακας του Κεραυνού Βαγγέλης Καζαντζής βγήκε και μάζεψε την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 18’ λεπτό ο Τολιάνο Μπεκιράι μπήκε στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων από πλάγια θέση έκανε το γύρισμα στην μεγάλη περιοχή αλλά ο επερχόμενος Δημήτρης Γεωργιάδης δεν πλάσαρε με την μία με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να κάνει το 0-1. Στο 23’ λεπτό ο Μπάμπης Παυλίδης με ατομική ενέργεια μπήκες την περιοχή της Όσσας, βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων αλλά το πλασέ του ήταν κακό με αποτέλεσμα να καταλήξει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Στο 35΄λεπτό ο Κεραυνός Ωραιοκάστρου είχε την ευκαιρία και πάλι να ανοίξει το σκορ με τον Παυλίδη και πάλι αλλά το σουτ που έκανε από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ. Οι παίκτες του Νέστωρ Όσσας προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία των φιλοξενουμένων προς το τέλος του ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 39’ λεπτό από απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά ο Καζαντζής ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα. Ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά με τους παίκτες να τρέχουν για τα αποδυτήρια θέλοντας να ζεσταθούν από την παγωνιά που επικρατούσε.

Β’ Ημίχρονο :
Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες έδειξαν να έχουν περισσότερη διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και αυτό όχι γιατί ο αγωνιστικός χώρος προσφερόταν για κάτι τέτοιο καθώς ήταν ακατάλληλος για οποιαδήποτε χρήση αλλά γιατί ο ήλιος άρχισε να υποχωρεί και μαζί του υποχωρούσε και η θερμοκρασία με τους παίκτες των δυο ομάδων να έχουν ως μοναδικό «όπλο» το τρέξιμο ώστε να μπορέσουν να ζεσταθούν όσο γίνεται περισσότερο. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τον χώρο που τους έδωσε ο αντίπαλός τους με αποτέλεσμα να βρεθούν στην επίθεση στο 54’ λεπτό με τον Παπαγιανόπουλο να μπαίνει στην μεγάλη περιοχή, να κάνει το σουτ αλλά ο Καζαντζής απέκρουσε σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης και αφού εκτελέστηκε το κόρνερ ο Παπαγιανόπουλος βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ στην δεξιά γωνία του Καζαντζή άνοιξε το σκορ στο 55΄’ λεπτό δίχως να μπορέσει ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων να αντιδράσει. Οι γηπεδούχοι από εκείνο το σημείο του παιχνιδιού έβαλε την ομάδα του Νέστωρ Όσσας στην περιοχή της κυριολεκτικά και προσπάθησε να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Οι επιθετικές προσπάθεις και εμπνεύσεις των παικτών του Κεραυνού δεν ήταν καλές με αποτέλεσμα ο χρόνος να κυλάει υπέρ των γηπεδούχων. Στο 88’ λεπτό ο Ανέστης Σημαιοφορίδης είχε την έμπνευση να σουτάρει λίγο πιο κάτω από το κέντρο του γηπέδου θέλοντας να κρεμάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα καθώς ήταν εκτός εστία. Η έμπνευσή του είχε ως αποτέλεσμα να βρει στόχο και να κάνει το 1-1 με ένα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι διαθέτουν «μέταλλο» με αποτέλεσμα ο Λευτέρης Μουμτζίδης να σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Δημήτρης Γεωργιάδης με αυτοθυσία γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή εκεί όπου ήταν ο Μπάμπης Παυλίδης και με πλασέ κατάφερε να κάνει ότι δεν έκανε σε δυο άλλες περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και έστειλε τους γηπεδούχους από το «ζενίθ στο ναδίρ».
ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ :
Σε γενικές γραμμές πήγε πολύ καλά και για ακόμη ένα παιχνίδι έδειξε ότι έχει βρει τα πατήματα του. Στη φάση του γκολ δεν μπορούμε να πούμε ότι φταίει ιδιαίτερα καθώς δεν είχε καλό οπτικό πεδίο.

ΜΕΛΕΓΓΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ :
Μετά από αρκετά παιχνίδια που είχε πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις ήρθε το προχθεσινό παιχνίδι να προστεθεί στις όχι και τόσο θετικές παρουσίες του κεντρικού αμυντικού του Κεραυνού. Έκανε αρκετά ατομικά λάθη αλλά ευτυχώς δεν τα πλήρωσε η ομάδα του.

ΧΑΒΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ :
Αγωνίστηκε σε μια θέση που δεν είναι και ιδιαίτερα γνώριμη για τον ίδιο λόγο της απουσίας του Λόλα, αλλά η εμπειρία του και η θέληση του για να πάρει η ομάδα του ένα θετικό αποτέλεσμα τον έκανε να έχει θετική παρουσία χωρίς κανένα λάθος. Κρίνεται θετικός προσθέτοντας ακόμη μια καλή εμφάνιση για φέτος.

ΚΑΓΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ :
Για ακόμη ένα παιχνίδι είχε θετική παρουσία με πολλά τρεξίματα και με πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Κέρδισε πολλές μάχες έκανε πολλές κούρσες και προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του. Στο 75’ λεπτό αντικαταστάθηκε λόγο κόπωσης.

ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ :
Από τους καλύτερους της ομάδος του αν όχι ο καλύτερος, ο νεαρός αμυντικός έδειξε ότι διαθέτη την ποιότητα και τον «τσαμπουκά» που χρειάζεται κάποιος για ναν αγωνιστεί σε αυτές τις κατηγορίες. Πέτυχε ένα από το ομορφότερα γκολ της φετινής χρονιάς καθώς κρέμασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα απο το σουτ που έκανε λίγο κάτω από το κέντρο. Αν συνεχίσει έτσι και δουλέψει σκληρά στις προπονήσεις τότε το μέλλον του ανήκει.

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ :
Μέχρι τη φάση του δεύτερου γκολ θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν από τους μοιραίους παίκτες της ομάδος του καθώς σε δυο περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο είχε την ευκαιρία να σκοράρει και να καθαρίσει για την ομάδα του πολύ πιο νωρίς. Στη φάση του 93’ λεπτού όμως βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και με ψυχραιμία πλάσαρε αυτή τη φορά σωστά τον αντίπαλο τερματοφύλακα και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

ΚΑΖΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ :
Πολύ καλός και άλλος νεαρός ακραίος χαφ του Κεραυνού. Χρησιμοποιήθηκε στο αρχικό σχήμα σε ένα δύσκολο από πλευράς συνθηκών παιχνίδι και έδειξε ότι διαθέτει την ικανότητα και την ποιότητα να σταθεί πλέον σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια και όποτε του ζητηθεί από τον προπονητή του.

ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ :
Μέτρια εμφάνιση για τον αριστερό χαφ του Κεραυνού καθώς η ακαταλληλότητα του γηπέδου δεν του επέτρεψε να μεταβιβάσει όπως θα ήθελε την μπάλα στους συμπαίκτες του. Παρόλα αυτά όσο αγωνίστηκε έτρεξε και πάλεψε για το καλό της ομάδος.

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ :
Μετά από καιρό δεν πραγματοποίησε και αυτός καλή εμφάνιση μένοντας σε μια μέτρια κατάσταση και αυτός καθώς ήταν εμφανές πως ήταν και αυτός επηρεασμένος από την άσχημη κατάσταση του γηπέδου. Πάντως έκανε κάνα δυο ατομικές προσπάθειες που έδωσαν άλλο χαρακτήρα στο παιχνίδι.

ΜΠΕΚΙΡΑΙ ΤΟΛΙΑΝΟ :
Δεν έδειξε το καλό του πρόσωπο καθώς τις τελευταίες ημέρες τον ταλαιπωρούσε μια ίωση με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του με αποτέλεσμα η ομάδα του να στερείτε της ποιότητας του και της τελικής του ενέργειας.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ :
Έχουμε πει πως είναι ένας παίκτης που πέραν των αστείρευτων δυνάμεων που διαθέτει έχει και την ανάλογη εμπειρία σε κρίσιμα σημεία με μια του ενέργεια να κάνει την διαφορά στο παιχνίδι. Στη φάση του νικητήριου γκολ για την ομάδα του κυνήγησε την φάση και τη σέντρα που έγινε στο δεύτερο δοκάρι και με αυτοθυσία πήρε την κεφαλιά και την γύρισε στην μικρή περιοχή δίνοντας την ευκαιρία στον συμπαίκτη του να σκοράρει.

Αλλαγές :
ΤΖΙΜΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ :
Πέρασε στο 70’ λεπτό του παιχνιδιού και έδωσε ταχύτητα και δυνάμεις στην ομάδα του σε ένα σημείο που άρχισε να κόβεται η άμυνα από την επίθεση και με τις κατάλληλες κινήσεις του κράτησε ενωμένες τις γραμμές.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ :
Μπήκε στη θέση Ριζόπουλου στο 60’ λεπτό και τα πήγε αρκετά καλά δείχνοντας ότι ακόμα και όταν προέρχεται από τον πάγκο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του ανα πάσα στιγμή.

ΜΟΥΜΤΖΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ :
Μπήκε στο 75’ λεπτό του παιχνιδιού και στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα έβγαλε την καταλληλότερη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για να μπορέσει ο συμπαίκτης του να την γυρίσει στην μικρή περιοχή. Κρίνεται θετική η παρουσία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: