Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Α-Ω Πως να ξεκινήσω μαθήματα Ιστιοπλοίας σαν Αρχάριος στη Θεσσαλονίκη 2013


Η ιστιοπλοΐα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις. Για όσους θέλουν να απολαύσουν το συγκεκριμένο χόμπι μπορούν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους να επισκεφτούν οργανωμένες παραλίες που έχουν μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη προς ενοικίαση. 

Για τους λάτρεις της θάλασσας, και της περιπέτειας η ιστιοπλοία δίνει όλες αυτες τις ευκαιρίες σεκάθε ηλικία. Από τους νέους εώς τους μεσήλικες.
Ένα σπορ που σε αναναιώνει. Η επαφή με τη φύση μας δίνει ενέργεια, μας απομακρύνει απο τη θλίψη, από την κατάθλιψη, την μιζέρια.
Στις διακοπές το σκάφος μπορεί να γίνει το σπίτι, το εστιατόριo, ο προσωπικός σας χώρος, το μεταφορικό σας μέσο και η παραλία σας! Δεν χρειάζεται να προετοιμάζεστε ή να προγραμματίζετε ένα μπάνιο στη θάλασσα. Είστε ήδη στη θάλασσα! Δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε ούτε για τις διανυκτερεύσεις σας γιατί το ιστιοπλοϊκό είναι το ξενοδοχείο σας. Είναι οι πιο ωραίες διακοπές για όσους δεν το έχουν δοκιμάσει αρκεί να πάτε με καλή και συνειδητοποιημένη παρέα.

Σε αυτό το σπορ δεν στέκεστε όρθιοι, αλλά είστε καθιστοί, με αρκετή βέβαια δραστηριότητα μέσα στο σκάφος. Δεν είναι φυσικά καθόλου επικίνδυνο, αρκεί να τηρείτε τους κανόνες και να μην κάνετε του κεφαλιού σας. Ως ιδιαίτερα τεχνικό άθλημα, θα χρειαστεί να πάρετε μαθήματα τόσο θεωρητικής όσο και τεχνικής κατάρτισης σε μια σχολή, ξεκινώντας από μικρά σκάφη, μαζί με τον εκπαιδευτή σας αρχικά και κατόπιν μόνοι σας.
 
Τι γυμνάζει: Κατεξοχήν το πάνω μέρος του σώματος, με έμφαση στα χέρια, αλλά και την πλάτη και τους κοιλιακούς.


Σωματικό βάρος 1 λεπτό 30 λεπτά
60 κιλά 2 - 5 60 - 150
70 κιλά 2,3 - 5,8 69 - 174
80 κιλά 2,6 - 6,6 79 - 199

*Από 0,033 έως 0,083 θερμίδες ανά λεπτό και ανά κιλό σωματικού βάρους.


Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να γνωρίσουν και γιατί όχι να ασχοληθούν με την ιστιοπλοΐα, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα χρόνου από επαγγελματικούς και οικογενειακούς κυρίως λόγους.
Υπάρχουν επίσης πολλοί που έχουν ανάγκη να εκτονώσουν την πίεση που ασκούν οι παραπάνω λόγοι, να διοχετεύσουν κάπου την ενέργειά τους.
Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να ηρεμήσουν, να γνωρίσουν νέες παρέες, να δημιουργήσουν ένα νέο περιβάλλον γύρω τους που θα τους προσφέρει μια νέα οπτική στη ζωή τους.

Μια απο τις πιο οργανωμένες σχολές στη Θεσσαλονίκη είναι η Σχολή του Μπαξεβάνη BLUE AEGEAN SAILING SCHOOL. Η Άνοιξη και το Φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσετε. Και οι Θεσσαλονικείς είναι πολύ τυχεροί που έχουν τη θάλασσα δίπλα τους.

Ν.Πλαστήρα 12, 1ος Όροφος, Ν.Κρήνη, Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 55132, ΤΗΛ & FAX: 2310403643,
 http://www.baxsailingschool.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: