Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΑΡΗΣ ΚΑΒΑΛΑΡΙΟΥ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 1-1

«Έχει μέταλλιο»
 
Το Σαββάτο το μεσημέρι διεξήχθη το ντέρμπι του ομίλου στο γήπεδο του Καβαλαρίου ανάμεσα στον τοπικό Άρη Καβαλαρίου και τον Κεραυνό Ωραιοκάστρου. Οι δύο ομάδες ήθελαν την νίκη για μπορέσουν να διατηρηθούν ψηλά στον πίνακα της βαθμολογίας και να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητες κατάληψης της δεύτερης προνομιούχο θέσης. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1 με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα το οποίο θα στους έδινε μια πιθανή τους νίκη. Το παιχνίδι ξεκίνησε κάπως νευρικά και από τις δύο ομάδες καθώς πρώτο τους μέλημα ήταν να μην δεχθούν κάποιο τέρμα και προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να φτάσουν σε κάποιο τέρμα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο τελειώματα του πρώτου μέρους με τους φιλοξενούμενους να κάνουν ένα καλύτερο δεύτερο ημίχρονο και να καταφέρνουν να ισοφαρίζουν στα τελειώματα του παιχνιδιού.

Α’ Ημίχρονο:

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες πρόσεξαν ιδιαίτερα τα νώτα τους καθώς δεν ήθελαν να δεχθούν κάποιο τέρμα από πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Όσο περνούσε η ώρα οι δυο ομάδες άρχισαν να δημιουργούν κάποιες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες κυρίως από αντεπιθέσεις. Στο 4’ λεπτό οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν ένα κόρνερ με τον Στέλλιο Λαυτσίδη αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Βαγγέλης Καζαντζής βγήκε και έδιωξε την μπάλα με γροθιές μακριά από την εστία του. Η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκε στου φιλοξενούμενους στο 8’ λεπτό με το Μιχάλη Ριζόπουλο να εκτελεί ένα φάουλ από πλάγια θέση φέρνοντας την μπάλα στην μεγάλη περιοχή του Άρη Καβαλαρίου με τον Λευτέρη Μουμτζίδη να παίρνει την κεφαλιά αλλά εκείνη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι καταλήγοντας άουτ. Στο 18’ λεπτό ανάλογη φάση με αυτήν την πρώτη ευκαιρία του Κεραυνού Ωραιοκάστρου είχαν και πάλι οι φιλοξενούμενοι με διαφορετικό πρωταγωνιστή αυτή τη φορά στο τελείωμα της φάσης. Πιο συγκεκριμένα ο Ριζόπουλος εκτέλεσε και πάλι ένα φάουλ με τον Χαράλαμπο Παυλίδη να πιάνει την κεφαλιά αλλά αυτή είχε την ίδια κατάληξη με αυτήν που είχε και του Μουμτζίδη στο 8’ λεπτό. Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες έκλεισαν του ς διαδρόμους προς την εστία τους και πρωταγωνιστικό ρόλο πήρε το άγχος και η νευρικότητα των παικτών των δύο ομάδων. Οι παίκτες του Άρη Καβαλαρίου άνοιξαν το σκορ στο 43’ λεπτό με τον Λαυτσίδη να πιάνει ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή ύστερα από την ολιγωρία των αμυντικών του Κεραυνού να απομακρύνουν την μπάλα από την εστία τους στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Καζαντζή και παρά την πολύ καλή εκτίναξη του εκείνη κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά στο σκορ καθώς το λεπτό στο οποίο προηγήθηκαν δεν άφησαν κανένα περιθώριο στο να αντιδράσουν οι φιλοξενούμενοι.

Β’ Ημίχρονο :

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Άρη Καβαλαρίου οπισθοχωρούν θέλοντας να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ δίνοντας χώρο και γήπεδο στους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Κεραυνού Ωραιοκάστρου το εκμεταλλεύτηκαν δημιουργώντας την μία ευκαιρία πίσω από την άλλην. Στο 59’ λεπτό και μετά από μια πολύ καλή μπαλιά του Ριζόπουλου πίσω από το κέντρο προς τον Χαράλαμπο Παυλίδη, τον έβγαλε μόνο του με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, εκείνος πήρε την μπάλα και μέτρα στο γήπεδο αλλά λίγο πριν πατήσει την μεγάλη περιοχή του Καβαλαρίου ο αμυντικός των γηπεδούχων πρόλαβε και τον ανέκοψε με τάκλιν από πίσω με την υποψία φάουλ το οποίο θα επέφερε και την αποβολή του αμυντικού των γηπεδούχων καθώς ήταν ο τελευταίος παίκτης αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι κανονικά. Οι παίκτες του Κεραυνού Ωραιοκάστρου πίεζαν για να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην ισοφάριση. Στο 74’ λεπτό ο διαιτητής της αναμέτρησης έκλεισε τα μάτια σε ένα καταφανέστατο πέναλτι στους φιλοξενούμενος και πιο συγκεκριμένα επάνω στον Τολιάνο Μπεκιράι όταν αυτός κατέβασε την μπάλα από ψηλά με τον αμυντικό τον γηπεδούχων να τον γκρεμίζει κυριολεκτικά από πίσω αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι με αποτέλεσμα να προκαλέσει τις αντιδράσεις των φιλοξενούμενων με το παιχνίδι να διακόπτεται για περίπου πέντε λεπτά και την αποβολή του προπονητή του Κεραυνού Ωραιοκάστρου Σάββα Κοτσέρογλου. Στο 85’ λεπτό ήταν η σειρά των παικτών του Άρη Καβαλαρίου να δημιουργήσουν μια πολύ καλή ευκαιρία όταν ο Λαυτσίδης μπήκε από τα πλάγια και σούταρε με δύναμη θέλοντας να παραβιάσει την εστία του Καζαντζή αλλά ο τελευταίος έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Οι παίκτες του Κεραυνού Ωραιοκάστρου απέδειξαν για ακόμη ένα παιχνίδι που έμειναν πίσω στο σκορ ότι δεν παρατάνε τα παιχνίδια και ότι τα παλεύουν μέχρι τέλους. Στο 93’ λεπτό του παιχνιδιού ο Χ΄΄αγοράκης ισοφάρισε το παιχνίδι με κοντινό πλασέ και ύστερα από την αδράνεια των αμυντικών του Καβαλαρίου να απομακρύνουν την μπάλα από την εστία τους. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες με τους μεν γηπεδούχους να είναι απογοητευμένοι λόγω του ότι δεν κατάφεραν να κρατήσουν την νίκη και με τους δε φιλοξενούμενους να έχουν έντονα παράπονα από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα όσο αναφορά για την κατάληψη της δεύτερης προνομιούχο θέσης καθώς την διεκδικούν τρείς ομάδες με τις ίδιες πιθανότητες. Οι τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος αναμένονται ενδιαφέρουσες καθώς θα κρίνουν πολλά και για τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ ανόδου.

ΠΛΑΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ



Γράφει ο Βαγγέλης Καζαντζής
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: