Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Τι ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θέλουμε;





*Του Στάθη Γεωργιάδη

Μήπως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι μόνο η νίκη;
Μήπως μόνο η άνοδος;
Μήπως η δημιουργία μιας σούπερ ομάδας που θα βασίζεται σε <<τρανταχτά>> ονόματα;
Μήπως όλα αυτά και άλλα τόσα μαζί;
Και μετά τι βρε αδέλφια;
Ξανά μεταγραφές και ξανά τα ίδια;
Τι μέλλον θα μπορούσε να έχει μια τέτοια φιλοσοφία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; Ξοδεύονται κάθε χρόνο υπέρογκα ποσά και δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις που θα μπορεί να τις χαίρεται κανείς!!!
Δεν υπάρχουν οι υποδομές για την δημιουργία <<υγιούς>> περιβάλλοντος που θα βοηθήσει τα νέα παιδιά!!!
Ποια νέα παιδιά όμως;
Αυτά που δεν στηρίζονται όπως θα έπρεπε;
Νομίζω ότι τελικά  στην πλειοψηφία υπάρχει σχεδιασμός μόνο για  την κατάκτηση του πρωταθλήματος, την ώρα που νέα παιδιά μένουν αχρησιμοποίητα στον πάγκο… μέχρι να απογοητευθούν και χαθούν… και μιλάμε πάντα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Η νίκη και οι μεγάλοι στόχοι δεν είναι απαραίτητα κακές σκέψεις για τον οποιοδήποτε, όμως θα πρέπει να γίνεται με βάση έναν σοβαρό και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.
Οι παράγοντες στην πλειοψηφία τους <<ματώνουν>> για να κρατήσουν τις ομάδες χωρίς την βοήθεια σχεδόν κανενός και βέβαια δεν μπορεί να τους απαγορεύσει κανείς να ονειρεύονται και να έχουν φιλοδοξίες.
Απλά θα πρέπει τα χρήματα που ξοδεύονται να πιάσουν τόπο για ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και όχι για κάποια εφήμερη επιτυχία.
Μπορούμε άλλωστε να παραδειγματιστούμε από τα Ευρωπαϊκά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα τα οποία είναι στημένα σε μία εντελώς βάση και κυρίως φιλοσοφία......
Κάποια στιγμή το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να επιστρέψει στην βασική του φιλοσοφία που είναι ο <<ερασιτεχνισμός>> που σημαίνει με απλά λόγια η <<ενασχόληση με οτιδήποτε έχει σκοπό την ευχαρίστηση και όχι την άσκηση επαγγέλματος>>



Eπι σειρά ετών αρθογράφος σε εφημερίδες με θέμα πάντα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Παρουσιαστής εκπομπής στο europe1 με θέμα και πάλι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Δημοτικός Σύμβουλος Λαγκαδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: