Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΕΟΣ-ΔΑΣΩ 0-3: Εύκολη νίκη για τα κορίτσια του Δ.Α.Σ. Ωραιοκάστρου στο βόλλευ.





Δεν σταμάτησε ούτε και στην καυτή έδρα της Σταυρούπολης η ομάδα του Δ.Α.Σ. Ωραιοκάστρου με προπονητή τον Μανώλη Σκουλικάρη. Κέρδισε με καθαρό σκορ (3-0) την ομάδα του Ε.Ο. Σταυρούπολης και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 γυναικών (γ’ όμιλος). Ετσι το ΔΑΣΩ έχει κάθε λόγο μετά την σημερινή νίκη να σκέφτεται από τώρα την άνοδο, καθώς βρίσκεται ένα βαθμό μπροστά από την Σταυρούπολη.
Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι αποφασισμένες για τη νίκη. Προσπάθησαν να μειώσουν τα λάθη, να κάνουν καλό σερβίς, να έχουν καλή υποδοχή και να κερδίσουν πόντους αξιοποιώντας όλες τις τυχόν λεπτομέρειες. Αυτό είχε ως συνέπεια να προσφέρουν από την αρχή πλούσιο και καλό θέαμα, ανταμείβοντας τους φιλάθλους που γέμισαν ασφυκτικά το κλειστό της Άνω Ηλιούπολης. Το σκορ στο πρώτο σετ διαδέχονται τις δύο ομάδες. Όμως η αποφασιστικότητα των κοριτσιών του Ωραιοκάστρου ήταν μεγάλη, παίρνοντας πολύτιμους πόντους που της έδωσαν το πρώτο σετ (25-27 σε 30 λεπτά) έστω και δύσκολα.
Η συνέχεια (δεύτερο σετ) αρχικά ανήκε στην Σταυρούπολη η οποία ανέβασε την απόδοσή της και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έτσι βρέθηκε ακόμη και με πέντε πόντους μπροστά. Όμως τα κορίτσια του Δ.Α.Σ. Ωραιοκάστρου παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο βρήκαν τον χαμένο εαυτό τους, βελτίωσαν το σερβίς και την υποδοχή τους και κατάφεραν σύντομα να ισοφαρίσουν το σκορ και στο τέλος να πάρουν το σετ (21-25 σε 27 λεπτά). Σε αυτό και οι δύο ομάδες είχαν παράπονα για σφαλμένα σφυρίγματα από τη διαιτησία.
Με καλή την ψυχολογία η ομάδα του ΔΑΣΩ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο τρίτο σετ. Έκανε απλά το παιχνίδι της χωρίς να δώσει δικαίωμα στον ΕΟΣ για κάτι διαφορετικό. Πήρε εύκολα το σετ και μαζί τους τρεις βαθμούς της νίκης (17-25) μέσα σε 20 λεπτά.
Τα σετ ήταν: 25-27, 21-25, 17-25.
Οι συνθέσεις:
ΕΟΣ (Σολκίδης): Αγγου, Δημητριάδου, Μητσάνη, Παπαδοπούλου, Αλτίνη, Μπούκα, Αρμουτάκη, Καλτουρμίδου Μ., Καλτουρμίδου Ε, Μαλακίδου, Ελευθεριάδου –λίμπερο Ιωαννίδου.
ΔΑΣΩ (Σκουλικάρης): Χαλιαμπάλια, Μουντάκη, Παπαγιαννάκη, Πάντια, Μπαχτσεβάνη, Κοκκινίδου, Μεταξά, Κοτέογλου, Κουτσοκώστα, Λιαλιά,- λίμπερο Κατσικά, Εζινέλη.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του ΔΑΣΩ, Μανώλης Σκουλικάρης επισήμανε: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι και κερδίσαμε δίκαια. Παίξαμε καλύτερα σε καίρια σημεία. Ευτυχώς μας βγήκε η υποδοχή όταν την χρειαστήκαμε, όπως μας βγήκε και η τακτική που θέλαμε. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για το πρωτάθλημα. Σίγουρα έχουμε τον πρώτο λόγο για την συνέχεια. Έτσι συνετά και πειθαρχημένα θα πρέπει να συνεχίσουμε και στα επόμενα παιχνίδια».
Από την άλλη ο προπονητής της Σταυρούπολης, Δημήτρης Σολκίδης δήλωσε: «Η αντίπαλη ομάδα έπαιξε καλύτερα και κέρδισε δίκαια. Εμείς κάναμε πολλά λάθη. Αν και υπήρχαν κάποια λάθος σφυρίγματα, εντούτοις αυτά δεν επηρέασαν τον αγώνα».
Από την πλευρά των νικητριών η παίκτρια του Ωραιοκάστρου, Μουντάκη τόνισε: «Πετύχαμε μεγάλη νίκη και είμαστε πολύ χαρούμενες για αυτό. Το μεγάλο μας όπλο αποδείχθηκε η υποδοχή μας. Κάναμε κάποια λάθη. Μπήκαμε στον αγώνα αγχωμένες, όμως γρήγορα αποβάλλαμε το άγχος και κάναμε το παιχνίδι μας. Η συνέχεια στο πρωτάθλημα είναι δύσκολη και δεν έχει κριθεί τίποτε», για να συμπληρώσει η συναθλήτριά της, Κοτέογλου: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην συνέχεια τον Αρη που είναι καλός αντίπαλος. Σίγουρα έχουμε το προβάδισμα και αυτό μας δίνει άλλο αέρα. Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Αυτός ήταν ο λόγος που στην αρχή είχαμε άγχος. Όμως το αποβάλλαμε γρήγορα και μπορέσαμε να σταθούμε στο γήπεδο έτσι όπως έπρεπε. Το θέμα είναι ότι πετύχαμε καθαρή νίκη».
Από την πλευρά της διοίκησης του ΔΑΣΩ, ο πρόεδρος Στέργιος Μπάτος δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του. «Κερδίσαμε μια πολύ καλή ομάδα σε μια καυτή έδρα. Είμαστε στην κορυφή και τώρα τίποτε δεν μας σταματά. Κάναμε ένα μεγάλο βήμα για το πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στα κορίτσια»

Δεν υπάρχουν σχόλια: