Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

«Οι Έλληνες πρέπει να έχουν ψηλά το κεφάλι!»



 
 
 

Οι Έλληνες αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων έδειξαν πως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, όπως υποστήριξαν σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης και οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Αριστείδης Μακροδημήτρης και η Ανθή Καραγιάννη.
Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής και οι τρεις αθλητές μίλησαν στην εφημερίδα «Real Sports» για τα επιτεύγματα των Ελλήνων αθλητών στο Λονδίνο, δίνοντας το... σύνθημα για τη συνέχεια...
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης για την παρουσία των Ελλήνων αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου δήλωσε: «Η ομάδα και ο αθλητισμός με αναπηρία χρειάζονται την στήριξη της Πολιτείας και την επόμενη ημέρα. Το έργο που επιτελέσαμε στο Πεκίνο και στο Λονδίνο να μην πάει χαμένο. Οι ανάπηροι δεν είναι τεμπέληδες αθλητές, θέλουν να δουλεύουν και είναι εκπρόσωποι της ελληνικής κοινωνίας».
Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ομαδικό του μπότσια δήλωσε: «Είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση που έχω νιώσει καθώς εγώ και τα άλλα παιδιά σηκώσαμε ψηλά τη γαλανόλευκη και κάναμε να ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος. Την επιτυχία μας αυτή θέλω να την αφιερώσω σε κάθε Έλληνα που παλεύει για το μετάλλιο της επιβίωσης και σε κάθε ανάπηρο Έλληνα, ο οποίος έχει ακόμα περισσότερες δυσκολίες. Τις τελευταίες ημέρες άκουσα για νέες περικοπές και ακόμα σκληρότερα μέτρα. Δεν ξέρω πως και αν μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε. Θέλω να πω σε όλους «ψηλά το κεφάλι», να παλεύουμε με όσα μπορούμε για να βγάλουμε ότι καλύτερο έχουμε μέσα μας και όλοι μαζί να προχωρήσουμε μπροστά και να σηκώσουμε την Ελλάδα μας όσο ψηλότερα μπορούμε».
Ο Αριστείδης Μακροδημήτρης, ο αθλητής ο οποίος ύψωσε τρεις φορές την ελληνική σημαία στο ιστό και ήταν σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης δήλωσε: «Τα τρία μετάλλια είναι πολύ ωραία στο στήθος μου. Πήγαινα για τέσσερα, αλλά δεν πειράζει. Όλα τα παιδιά δείξαμε στο Λονδίνο πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Δείξαμε την αξία μας. Είναι μεγάλη επιτυχία ότι, παρά το γεγονός πως δεν είχαμε να βοήθεια από την Πολιτεία, κατορθώσαμε να φέρουμε 12 μετάλλια κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες».
Η Ανθή Καραγιάννη, η αθλήτρια του μήκους, η οποία έκλεισε την καριέρα τη με τον καλύτερο τρόπο στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου δήλωσε: «Ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω για το κλείσιμο της αθλητικής μου καριέρας. Παρά τα πολλά προβλήματα που υπήρχαν, προσπάθησα να κάνω το καλύτερο. Με τη βοήθεια του Θεού και την αγάπη του κόσμου τα κατάφερα τελικά και όχι μόνο εγώ, αλλά και τα άλλα παιδιά τα πήγαμε πολύ καλά. Θέλω να ευχαριστήσω της οικογένειά μας και τους προπονητές μας, οι οποίοι είναι οι μοναδικοί που είναι συνέχεια κοντά μας. Όπως αποδείχτηκε και στο Λονδίνο, ακόμα και τα άτομα με αναπηρία μπορούν να φτάσουν ψηλά στην Ελλάδα. Αλλά επειδή σε καμία περίπτωση δεν είναι ευνοημένη, χρειάζονται τη βοήθεια της Πολιτείας, μαζί με τη στήριξη και την αγάπη του κόσμου. Είναι μια επιτυχία για εμάς, παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας. Με τα τόσο λίγα που μας προσφέρουν, καταφέραμε να βάλουμε τη Ελλάδα στα υψηλότερα σκαλοπάτια. Αποδείξαμε ότι οι Έλληνες μπορούμε, παρά τα όσα μας συμβαίνουν».

Αναρτήθηκε:  http://www.onsports.gr/Spor/Olympiakoi-Agwnes/item/251162-Oi-Ellhnes-prepei-na-echoyn-pshla-to-kefali

Δεν υπάρχουν σχόλια: