Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Παραολυμπιακοί 2012: Η απίστευτη ιστορία του Alessandro Zanardi


 
Συγκινητικές στιγμές στο Λονδίνο, καθώς ο Αλεσάντρο Τζανάρντι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη χειροκίνητη ποδηλασία, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ιταλός ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης, 11 χρόνια μετά το συγκλόνιστικό ατύχημα στη Γερμανία, όπου έχασε και τα δύο του πόδια.
Ο Alessandro Zanardi ήταν ένας επιτυχημένος οδηγός αγώνων, που κατάφερε να αγωνιστεί και στο επίπεδο της Φόρμουλα Ενα (F1) από το 1991 έως το 1994 και για ένα διάστημα το 1999. Αργότερα, αποφάσισε να επιστρέψει στα Καρτ, απ΄όπου είχε ξεκινήσει την καριέρα του και τον Σεπτέμβριο του 2001 τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Η ζωή του κινδύνευσε άμεσα, κατάφερε να διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά το τίμημα ήταν πολύ ακριβό.
Πριν κλείσει καν τα 35, ο Τζανάρντι ήταν ακρωτηριασμένος και στα δύο πόδια, όμως δεν το έβαλε κάτω. Οχι μόνο κατάφερε να οδηγήσει ξανά αγωνιστικά αυτοκίνητα (ασφαλώς ειδικά διαμορφωμένα), αλλά το 2003 βρέθηκε ξανά στην πίστα που παραλίγο να βρει το θάνατο. Από το 2007 ασχολείται με τη χειροκίνητη ποδηλασία και το 2011 κέρδισε τον αντίστοιχο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης. Θεωρείται ως ένας από τους πιο γνωστούς αθλητές των Παραολυμπιακών του Λονδίνου, μαζί με τον Οσκαρ Πιστόριους και την Γερμανή δισκοβόλο, Ιλκα Βιλούντα.
  
Πηγή: ΑΠΕ  05/09/12-19:37

Δεν υπάρχουν σχόλια: