Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ο γενικός αρχηγός ποδοσφαίρου του Κεραυνού, Γ.Δελαβερίδης αποκαλύπτει το "μυστικό" της ανόδου στην Α' ΕΠΣΜ

του Γιώργου Κατσιάνη

Η άνοδος του Κεραυνού Ωραιοκάστρου στην Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣΜ κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της ομάδος, η σωστή οργάνωση και υποδομή των τμημάτων ποδοσφαίρου του συλλόγου αποτελούν το «μυστικό» της επιτυχίας. «Όταν ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας στις 8 Αυγούστου (του 2011), ξεκινήσαμε με 25 αθλητές. Στην πορεία, βέβαια, κάποιοι αποχώρησαν, με αποτέλεσμα να μείνουν 20 αθλητές. Ωστόσο, οι 14 από αυτούς είναι ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα σπάργανα του συλλόγου», δήλωσε ο γενικός αρχηγός ποδοσφαίρου του Κεραυνού Ωραιοκάστρου, Γιώργος Δελαβερίδης, ο οποίος παρακολουθεί την εξέλιξη της ομάδας από το 2004 μέχρι σήμερα.
«Από την πρώτη στιγμή, μέλημα μου ήταν η άνοδος σε μια κατηγορία, περισσότερο ανταγωνιστική και προβεβλημένη. Η Α’ ερασιτεχνική κατηγορία δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές να πάρουν το εισιτήριο για μια ομάδα που αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία», τόνισε ο κ. Δελαβερίδης και σημείωσε πως «τα τελευταία δύο χρόνια, ο Κεραυνός έδωσε παίκτες σε ομάδες της Γ’ και Δ’ εθνικής κατηγορίας καθώς και στην Σούπερ Λιγκ(!)».



Υποδομές
Όσον αφορά τις υποδομές του Κεραυνού Ωραιοκάστρου, στο σύλλογο λειτουργούν σήμερα τέσσερα τμήματα ποδοσφαίρου (προπαιδικό, τζούνιορ, προτζούνιορ, μπαμπίνι) με 100 παιδιά. «Στόχος μας είναι να φτιάξουμε και πάλιτο παιδικό τμήμα και των νέων. Έχουμε τέσσερις προπονητές, εκ των οποίων ένας πτυχιούχος, δύο τελειόφοιτοι ΤΕΦΑΑ και ένας προπονητής τερματοφυλάκων», είπε ο κ. Δελαβερίδης. Επιπλέον, υπογράμμισε πως οι προπονητές «δεν θα πρέπει να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα» ενώ ξεκαθάρισε πως η άνοδος δεν ήταν αυτοσκοπός. «Επί τρεις χρονιές, δεν ανεβήκαμε κατηγορία για ένα βαθμό», δήλωσε με νόημα και επισήμανε πως σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία μιας ομάδας είναι και οι αθλητικές εγκαταστάσεις. «Όταν μας παραδόθηκε το γήπεδο (24 Αυγούστου), ο χλοοτάπητας ήταν σε άριστη κατάσταση. Όταν όμως σε καθημερινή βάση, προπονούνται στον χώρο αυτό 120 αθλητές, αντιλαμβάνεστε ποια είναι τα αποτελέσματα. Έτσι, δηλώσαμε ως έδρα το γήπεδο της Νεοχωρούδας, το οποίο είναι σαφώς σε καλύτερη κατάσταση. Πρόκειται για συμφέρουσα λύση, διότι μετακινούμαστε μόλις τρία χιλιόμετρα», υπογράμμισε ο κ. Δελαβερίδης και κάλεσε τους γονείς να είναι στο πλευρό των παιδιών τους. «Δεν είναι δυνατόν να αγωνιζόμαστε μπροστά σε 10 άτομα», δήλωσε με νόημα ο κ. Δελαβερίδης. Εξάλλου, η έφορος δημοσίων σχέσεων του συλλόγου, Ντίνα Μαρκοπούλου, αναφέρθηκε και στην επιχορήγηση του δήμου Ωραιοκάστρου προς τον Κεραυνό. «Είναι η πρώτη φορά που ο σύλλογος επιχορηγείται με το ποσό των 5.000 ευρώ από τον δήμο», τόνισε η κ. Μαρκοπούλου, άποψη με την οποία συμφώνησε και ο κ. Δελαβερίδης.
Δημοσιεύτηκε:
http://www.xronews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=500:-l-r&catid=10:sports&Itemid=15

Δεν υπάρχουν σχόλια: