Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

ΧΟΡΕΨΤΕ ZUBA, ΚΑΨΤΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΧΟΡΟ

Eίνα πλέον μόδα. Η νέα μόδα λέγεται ''Ζούμπα'' και εμπνευστής του χορού είναι ο χορογράφος της Σακίρα.
Όσοι χορεύουν το χορό αυτό υποστηρίζουν πως για μία ώρα τα ξεχνάτε όλα.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι με μόλις μία ώρα χορού μπορείτε να κάψετε από 300 έως 1000 θερμίδες! 


Η δεκαετία του ’80 ήταν η εποχή της αεροβικής γυμναστικής. Μετά ήρθε η μόδα του step, του kick boxing, του πιλάτες, του τάι-τσι… Και φυσικά του λάτιν που παίζει πάντα, ασχέτως εποχής.  
Και τώρα ήρθε το Ζούμπα.. Σκεφτείτε εντατική άσκηση σε ρυθμό λάτιν και ατμόσφαιρα πάρτι. Ζούμπα, σημαίνει «πηγαίνω γρήγορα» στα ισπανικά, άρα  χορεύω γρήγορα. 
Ένα μάθημα ζούμπα θέτει σε ενέργεια την καρδιά,  γιατί χορεύοντας, απελευθερώνεται ενέργεια και καίτε  θερμίδες.
Η μουσική ακούγεται δυνατά. Οι μαθητές επιβάλλεται να φωνάζουν, να χειροκροτούν, να σηκώνουν τα χέρια, να υπερβάλουν. Χορός με αεροβική σε ένα. Εύκολες κινήσεις, χωρίς πολλά λόγια και δυσνόητες χορογραφίες. Και μπορείτε εύκολα να γίνετε και δάσκαλοι. Αρκεί να παρακολουθήσετε οχτώ ώρες διδασκαλίας. Ιδρώνετε, ξεχνάτε τις σκοτούρες σας, χορεύετε, ξεδίνετε και αδυνατίζετε με ζούμπα.
Τι ακριβώς είναι η Zumba;
Η Zumba είναι ένα ομαδικό, αερόβιο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί  λάτιν ρυθμούς και εύκολες χορευτικές κινήσεις και βήματα στην ρουτίνα του αερόμπικ, δημιουργώντας ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα fitness που γυμνάζει όλο το σώμα και βοηθάει να κάψετε από 400 έως 1.000 θερμίδες την ώρα.
Οι συνεδρίες περιλαμβάνουν διαλειμματικές προπονήσεις όπου αργοί και γρήγοροι ρυθμοί εναλλάσσονται, τονώνοντας και σμιλεύοντας το σώμα σας, ενώ συγχρόνως καίτε λίπος. Στοιχεία από σάλσα, μερένγκε, ρέγκετον, σάμπα, χιπ-χοπ, τσα-τσα, φλαμένκο και χορό της κοιλιάς ενσωματώνονται στις ασκήσεις, γυμνάζοντας όλες τις μυϊκές ομάδες και κρατώντας το σώμα σε εγρήγορση. Παράλληλα, οι «ξέφρενοι» ρυθμοί της Zumba κάνουν θαύματα στη διάθεση και την ψυχολογία.

Ένα παγκόσμιο φαινόμενο fitness
Η Zumba είναι δημιούργημα του διεθνούς φήμης γυμναστή Beto Perez, που εμπνεύστηκε αυτό τον συνδυασμό χορού και γυμναστικής στα μέσα της δεκαετίας του ’90 χάρη στην… αφηρημάδα του.
Ο Beto μπήκε μια μέρα στο μάθημά του και συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει την μουσική του αερόμπικ. Για να «σώσει» την κατάσταση έβγαλε τις κασέτες που είχε στο σακίδιό του, κασέτες κυρίως με σάλσα και μερένγκε, και αυτοσχεδίασε. Από τον αυτοσχεδιασμό του αυτό ξεκίνησε μια καινούρια, επαναστατική ιδέα στο fitness, που δεν άργησε να γίνει παγκόσμιο φαινόμενο.
Σήμερα, η Ζumba διδάσκεται σε 90.000 σημεία σε 110 χώρες, με 10 εκατομμύρια συμμετέχοντες σε εβδομαδιαία βάση. Ο λόγος της τεράστιας απήχησής της; Η Ζumba απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και επειδή έχει ως βάση της την διασκέδαση, δεν βαριέσαι να κάνεις το πρόγραμμα καθημερινά. Έτσι, αποβάλει το στοιχείο της αγγαρείας από την γυμναστική αντικαθιστώντας το με μια αίσθηση πάρτι. Παράλληλα, όμως, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Γι’ αυτό και όσοι την δοκιμάζουν γίνονται φανατικοί λάτρεις της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: