Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΛΕΥΚΟΧΩΡΙΑΚΟΣ 1-0 (ποδοσφαιρο)

Mε ένα πολύ καλό παιχνίδι που διεξήχθη το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο του Ωραιοκάστρου, ο τοπικός Κεραυνός επέστρεψε στις νίκες καθώς επικράτησε με 1-0 του Λευκοχωριακού. Η ομάδα του Κεραυνού Ωραιοκάστρου η οποία έχει ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, είχε να κερδίσει από την 16η αγωνιστική όταν και είχε επικρατήσει και πάλι εντός έδρας του Εθνικού Λαγυνών με 3-0, έσπασε αυτό το αρνητικό σερί κερδίζοντας τον Λευκοχωριακό με γκολ που σημείωσε Χαράλαμπος Παυλίδης στο 55’ λεπτό της αναμέτρησης και επέστρεψε έτσι στις νίκες.

Α’ Ημίχρονο :

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα καθώς ο μεν Κεραυνός για λόγους τακτικούς και ο μεν Λευκοχωριακός διότι είχε τιμωρημένους και τραυματίες παίκτες. Δυο ομάδες οι οποίες στο αρχικό τους σχήμα βρίσκονταν παίκτες οι οποίοι πρώτη φορά έπαιζαν μεταξύ τους άφηναν ένα ερωτηματικό για το κατά πόσο θα ανταπεξέρχονταν στις περιστάσεις του αγώνα αλλά και το τι παιχνίδι θα παρακολουθούσαν οι αρκετοί θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του δημοτικού γηπέδου του Ωραιοκάστρου. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά όμως οι δύο ομάδες και οι παίκτες έδωσαν το στίγμα τους και άφησαν υποσχέσεις για το ότι θα γινόταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Ο Κεραυνός Ωραιοκάστρου έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 12’ λεπτό όταν από κόρνερ του Μιχάλη Ριζόπουλου ο Χαράλαμπος Παυλίδης πήρε την κεφαλιά μέσα από την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Οι γηπεδούχοι που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι δημιούργησαν την δεύτερη καλή ευκαιρία στο 25’ λεπ΄τι όταν ο Δημήτρης Γεωργιάδης μετά από εξαιρετική πάσα πίσω από του κέντρο του Κώστα Νικολαΐδη βγήκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά έκανε ένα παραπάνω κοντρόλ και δεν πρόλαβε να πλασάρει στην εστία καθώς βγήκε και του έκλεισε το πεδίο ο τερματοφύλακας του ΛΕυκοχωριακού. Στο 32’ λεπτό ο Νικολαΐδης βρέθηκε έξω από την μεγάλη περιοχή σούταρε δυνατά αλλά το σούτ πέρασε άουτ. Στο 37’ λεπτό και πάλι η ομάδα του Κεραυνού είχε μια πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Παυλίδης σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά και το δικό του πέρασε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο 0-0 καθώς ο Κεραυνός Ωραιοκάστρου δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν αλλά και οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος.

Β’ Ημίχρονο :

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο με τους γηπεδούχους να
δείχνουν ότι έχουν βρει το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο και να δημιουργούν την μια καλή ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 55’ λεπτό μάλιστα καρποφόρησαν όλες αυτέ οι προσπάθειες τους, ο Νικολαΐδης εκτέλεσε φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή από πλάγια θέση βρήκε τον Παυλίδη μέσα στην μεγάλη περιοχή των αντιπάλων και ο τελευταίος χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα πήρε την κεφαλιά και έστειλε με αυτόν τον τρόπο την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων κάνοντας το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν ύστερα από το τέρμα το οποίο δέχτηκαν αλλά η πολύ καλή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων δεν τους άφησε να πατήσουν την περιοχή τους. Οι παίκτες του Κεραυνού συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και χωρίς να κατεβάσουν ταχύτητα ούτε στιγμή στην απόδοση τους συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες δείχνοντας ότι δεν τους αρκούσε το 1-0. Στο 78 λεπτό ο Τολιάνο Μπεκιράι που είχε περάσει λίγα λεπτά πριν στην θέση του Λευτέρη Μουμτζίδη βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή ύστερα από πάσα του Γεωργιάδη απέναντι από τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων και ενώ θα μπορούσε να πλασάρει με την μία και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα εκείνος θέλησε να το σιγουρέψει κάνοντας ένα κοντρόλ παραπάνω και το πλασέ του κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα καθώς εκείνος βγήκε και πρόλαβε να του κλείσει το πεδίο. Στο 82’ λεπτό και σε μια φάση παρόμοια με αυτήν του Μπεκιράι, ο Γεωργιάδης πάσαρε και πάλι από πλάγια θέση, η μπάλα αυτή τη φορά είχε αποδέκτη τον Παυλίδη ο οποίος με την σειρά του πλάσαρε με την μια αλλά η μπάλα δεν του έκανε τα κέφια καθώς εκείνη κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Λευκοχωριακού. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη τους αξιόλογη ευκαιρία στο 85’ λεπτό όταν από μια σέντρα ο επιθετικός των φιλοξενούμενων πήρε την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας του Κεραυνού Αχιλλέας Μπαχλής μπλόκαρε την μπάλα σταθερά. Οι παίκτες του Λευκοχωριακού δεν παράτησαν το παιχνίδι και μέχρι το τελευταίο λεπτό προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 92’ λεπτό και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο επιθετικός των φιλοξενούμενων σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά ο Μπαχλής που ήταν σε καλή μέρα απέκρουσε την μπάλα εντυπωσιακά μη επιτρέποντας να παραβιαστεί η εστία του. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες του Κεραυνού να πανηγυρίζουν μια πολύτιμη νίκη που τους επανέφερε στα θετικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: