Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΔΡΑΣΗ ΑΡΔΑΜΕΡΙΟΥ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 1-1

«Απέφυγε την ήττα στο 87’»
ΔΡΑΣΗ ΑΡΔΑΜΕΡΙΟΥ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 1-1

Ο Κεραυνός Ωραιοκάστρου αγωνιζότανε την Κυριακή το πρωί στην έδρα του Αρδαμερίου με αντίπαλο την τοπική Δράση. Ο Κεραυνός Ωραιοκάστρου καλούταν να κερδίσει για να καταφέρει να μείνει κοντά στην πρώτη θέση καθώς ο Ποντιακός Πολυδενδρίου κέρδισε τον ΑΠΟ Λαχανά με 1-3, τελικά δεν τα κατάφερε και έμεινε ισόπαλος με 1-1. Η ισοπαλία αυτή αν και έχει ακόμη πολύ δρόμο το πρωτάθλημα ίσως να τον έχει βγάλει και εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος και της πρώτης θέσης καθώς η διαφορά πλέον από τον πρώτο είναι στους 7 βαθμούς. Στο στρατόπεδο του Κεραυνού Ωραιοκάστρου όλοι πλέον έχουν βάλει ως σκοπό να κρατήσουν την δεύτερη προνομιούχο θέση με κάθε τίμημα ως το τέλος του πρωταθλήματος και να διεκδικήσουν την άνοδο τους στην Α’ κατηγορία της Ε.Π.Σ.Μ. από τα μπαράζ με το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας.

Α’ Ημίχρονο:

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες προσέφεραν καλό θέμα και πολλές φάσεις απέναντι από τα καρέ των δυο ομάδων. Ο Κεραυνός Ωραιοκάστρου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πολύ δυνατά και δημιούργησε από τα πρώτα μόλις λεπτά κάποιες ευκαιρίες για να πετύχει πρώτη τέρμα. Στο 7’ λεπτό ο Δημήτρης Γεωργιάδης ύστερα από μια εκπληκτική μπαλιά του Χαράλαμπου Μουστακίδη κατέβασε την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή και ενώ θα μπορούσε να πλασάρει σε πρώτο χρόνο, προτίμησε να τριπλάρει και τον αμυντικό και στη συνέχεια να κάνει ένα αδύναμο πλασέ με τον τερματοφύλακα Φραγκούδη να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα. Οι παίχτες του Κεραυνού συνέχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν φάσεις αλλά δίχως να καταφέρνουν να πετύχουν κάποιο τέρμα όπως στην φάση του 12’ λεπτού. Ο Μουστακίδης βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή των αντιπάλων αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ευτύχισαν να σκοράρουν πρώτοι όταν στο 17’ λεπτό ο επιθετικός των γηπεδούχων Σαλπιγγίδης βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή και πλάσαρε σωστά τον τερματοφύλακα του Κεραυνού Αχιλλέα Μπαχλή κάνοντας το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν και άλλο την απόδοση τους θέλοντας να φτάσουν γρήγορα στην ισοφάριση. Ο Μανώλης Στεφανίδης στο 24’ λεπτό σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδιωξε σε κόρνερ. Ο Χρήστος Μελεγγέλης πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ του Στεφανίδη αλλά ο Φραγκούδης μπλόκαρε την μπάλα. Ο Κεραυνός συνέχισε να πιέζει και με μια ακόμη κεφαλιά στο 33’ λεπτό προσπάθησε να ισοφαρίσει για την ομάδα του αλλά και αυτή η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη. Στο ημίχρονο οι δυο ομάδες πήγανε στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Β’ Ημίχρονο:

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Κεραυνού Ωραιοκάστρου μπήκαν δυνατά καθώς βρισκόντουσαν πίσω στο σκορ. Η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ανήκε και πάλι στους φιλοξενούμενους με Χαράλαμπο Παυλίδη να παίρνει την κεφαλιά στο 50’ λεπτό ύστερα από την σέντρα του Ανέστη Σημαιοφορίδη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά κλεισμένοι στη εστία τους θέλοντας να υπερασπιστούνε το σκορ που ήταν υπέρ τους και τους έδινε μια πολύ σημαντική νίκη και έβγαιναν στην επίθεση με αντεπιθέσεις. Στο 55’ λεπτό και σε μια αντεπίθεση των φιλοξενουμένων ο σκόρερ των γηπεδούχων Σαλπιγγίδης έκανε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Αχιλλέα Μπαχλή να αποκρούει ασταθές και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 62’ λεπτό οι παίχτες του Κεραυνού Ωραιοκάστρου είχαν και πάλι μια καλή ευκαιρία για να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Μελεγγέλη να παίρνει για μια ακόμη φορά την κεφαλιά μέσα από την περιοχή των γηπεδούχων αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε δυο διαδοχικές φάσεις στην κόντρα επίθεση η μια ήταν στο 68’ λεπτό και η άλλη στο 73’ λεπτό αλλά και στις δυο περιπτώσεις ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Αχιλλέας Μπαχλής βγήκε εκτός περιοχής και απομάκρυνε την μπάλα. Οι γηπεδούχοι στο 80’ λεπτό κέρδισαν κόρνερ , η εκτέλεση του κόρνερ έφερε την μπάλα στην μικρή περιοχή όπου ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Μπαχλής έκανε μια ασταθείς απόκρουση και έδιωξε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι αλλά ο διαιτητής έδειξε το σημείο του άουτ καθώς η μπάλα πέρασε άουτ κατά την εκτέλεση του και όταν ήταν στον αέρα . Οι παίκτες του Κεραυνού Ωραιοκάστρου κατάφεραν να ισοφαρίσουν έπειτα από μια φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων. Πιο συγκεκριμένα στο 87’ λεπτό ο Παυλίδης κατέβασε την μπάλα ύστερα από σέντρα του Σημαιοφορίδη πλάσαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων που ήταν σε καλή μέρα έδιωξε την μπάλα σε πρώτο χρόνο, ο Μουστακίδης πήρε το ριμπάουντ αλλά πλάσαρε επάνω στον ήδη πεσμένο τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων και στην συνέχεια οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης ο Σημαιοφορίδης εκτέλεσε του κόρνερ ο Παυλίδης πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και κατάφερε να ισοφαρίσει για την ομάδα του και να τους «λυτρώσει» δίνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΑΙΧΤΩΝ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΑΧΛΗΣ
Η απόδοση του δεν ήταν και τόσο σταθερή καθώς ο χρόνος αντίδρασης του στις περισσότερες φάσεις ήταν αργή. Παρ’ όλα αυτά σε δυο περιπτώσεις έσωσε την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο όταν οι αντίπαλοι βγήκαν σε δυο περιπτώσεις στην αντεπίθεση και έδιωξε την μπάλα μακριά με τα πόδια.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΛΕΓΓΕΛΗΣ

Το Α και το Ω στο συγκεκριμένο παιχνίδι για την ομάδα του. Έκοβε στην άμυνα πέραν του γκολ που δέχεται η ομάδα του καθώς στην συγκεκριμένη φάση φταίνε και τα δυο σέντερ μπάκ, επίσης βρίσκονταν σε πολλές φάσεις στην επίθεση της ομάδος του θέλοντας να βοηθήσει στην ισοφάριση του σκορ. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε που τελείωσε το παιχνίδι έχοντας τις περισσότερες προσπάθειες για γκολ από όλους τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

Πολύ καλός και αυτός στο παιχνίδι και στην μοναδική αδράνεια του μαζί με τον Μελεγγέλη ήρθε το γκολ των γηπεδούχων. Κατά τα άλλα ήταν πολύ μαχητικός και σωστός στις επεμβάσεις του. Από τους καλύτερους μαζί με τον Μελαγγέλη.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

Ασταθής καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Ήταν κακές οι μεταβιβάσεις του όσο και στα αμυντικά του καθήκοντα καθώς ο προσωπικός του αντίπαλος του έφυγε αρκετές φορές. Από τις λίγες φορές που έβγαλε σωστά τις σέντρες του η ομάδα του δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα των γηπεδούχων.

ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

Δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση ο νεαρός αμυντικός. Είχε και αυτός πολλά προβλήματα από την πλευρά του με τον προσωπικό του αντίπαλο.

ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Πολύ καλός ο έμπειρος κεντρικός του Κεραυνού Ωραιοκάστρου. Προσπάθησε με τις πολύ καλές του σέντρες να βοηθήσει τους συμπαίκτες του να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά εκείνοι δεν το εκμεταλλευτήκαν στο έπακρο.

ΧΑΒΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι αλλά από την στιγμή που ανέβασε στροφές ανέβηκε και η υπόλοιπη ομάδα. Είχε καλές μεταβιβάσεις και έδεσε το κέντρο από την ώρα που ανέβηκε η απόδοση του. Τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 50’ λεπτό.

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Ξεκίνησε κάπως νευρικά το παιχνίδι του και έκανε πολλά λάθη. Στη συνέχεια ανέβασε στροφές και άρχισε να γίνετε απειλητικός για τη αντίπαλη άμυνα. Μάλιστα πέτυχε και το γκολ της ισοφάρισης στο 87’ λεπτό.

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Έμοιαζε να είναι κάπως απομονωμένος καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού από το διπλό μαρκάρισμα που είχε από τους αντιπάλους του. Προσπάθησε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του με τις πολύ καλές μεταβιβάσεις που είχε.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ξεκίνησε καλά έχοντας μια πολύ σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στη συνέχεια η απόδοση του έπεσε με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στο 72’ λεπτό.

ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Πολύ καλή κρίνετε η συμμετοχή του στο παιχνίδι. Άνοιξε πολλούς διαδρόμους για τους συμπαίκτες του σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Το μόνο που του έλειπε ήταν το γκολ κάτι που θα μπορούσε να το κάνει στο 86’ λεπτό στην φάση διαρκείας που είχε η ομάδα του λίγο πριν ισοφαρίσει στο παιχνίδι.

Αλλαγές:

ΜΠΕΚΙΡΑΙ ΤΟΛΙΑΝΟ

Πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του τραυματία Χαβάκη. Ήταν πάρα πολύ καλός και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στην ισοφαρίσει καθώς ανέβασε κατά πολύ την ομάδα του. Κέρδισε πολλά φάουλ από τα οποία η ομάδα του δημιούργησε πολλές καταστάσεις στην άμυνα της Δράσης Αρδαμερίου.

Χ’’ΑΓΟΡΑΚΗΣ
Πολύ καλός και αυτός στο παιχνίδι του. Πήρε μπάλες και τις μεταβίβασε σωστά στην επίθεση. Δημιούργησε πολλές καταστάσεις από την αριστερή πλευρά όπου αγωνίστηκε και έπαιξε και αυτός ρόλο στο να φτάσει η ομάδα του στην ισοφάριση
 
Γράφει ο Βαγγέλης Καζατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: