Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρούδας "Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Νεοχωρούδας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ιδρύθηκε το 1975 και αριθμεί σήμερα 500 περίπου ενεργά μέλη. Το 1998 εφαρμόστηκε το πρόγραμμα «Καποδίστριας» και η κοινότητα Νεοχωρούδας συνενώθηκε με τα γύρω χωριά και πλέον ονομάζεται Δήμος Καλλιθέας.
Στόχοι και σκοποί του συλλόγου είναι η συμβολή στην πνευματική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κίνηση της περιοχής, η διατήρηση της παράδοσης του τόπου μας από τις νεότερες γενιές, καθώς επίσης οι πολιτιστικές ανταλλαγές και η δημιουργία φιλίας με αντίστοιχους πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας και άλλων λαών.
Ο σύλλογος περιλαμβάνει τα εξής τμήματα:
oΤα παραδοσιακά χορευτικά τμήματα, με πολλές επιτυχείς συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις, στη χώρα μας και σε άλλες χώρες όπως Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Κύπρο, Σουηδία και Ουγγαρία στην οποία μάλιστα κατέκτησε και την 1η θέση ανάμεσα σε 12 χορευτικά.
Σήμερα τα χορευτικά μας έχουν φτάσει στο ζηλευτό σημείο να εκπροσωπούνται από όλες τις ηλικίες, την παιδική και προς τα πάνω σχεδόν χωρίς όριο, δηλαδή ωσότου κρατούν τα πόδια μας!
  • Τμήματα κλασσικού μπαλέτου, hip hop & φλαμένκο
  • Τμήμα χορωδίας
  • Ορειβατική – Περιηγητική ομάδα

Με τα διάφορα αυτά τμήματα ο σύλλογος συμμετέχει σε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, τόσο σε περιοχές της Ελλάδας όσο και σ` όλο τον κόσμο καθόλη την διάρκεια του χρόνου.
Η ωραιότερη περίοδος πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στην Νεοχωρούδα είναι του Ιούλιο για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής.


Επικοινωνία:
psneohoroudas@yahoo.gr
Γραφείο: +302310787087
Τοποθεσία: Νεοχωρούδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: